Pszichológus Budapest, a Teréz körúton

“Szemléletem szerint mégis az a legfontosabb, hogy ne a módszer uralja terápiát, hanem a közöttünk lévő KAPCSOLAT.”

Ki a pszichológus, mi a szerepe?

A pszichológus nem orvos, páciense nem feltétlenül beteg, illetve egyetlen személyiség sem tökéletes. A pszichológus mentális segítő, segítségnyújtó szakember, aki objektív elfogulatlanul képes feltárni a minden emberben megtalálható problematikus lelki erdetű elemeket, melyek folyamatosan izgatják, megoldatlanságban tartják a személyiséget vagy annak egyes részeit. Ilyen területek mindenkiben léteznek, mindenkin lehet csiszolni, tökéletesíteni. Lehet javítani azt, amiben nem érzi magát elemében vagy csupán hiányérzete támadt, esetleg bizonytalan vagy szorongás gyötri.

Miért nem elég a barátunkhoz fordulni, ha problémánk akad?

Egy barát alapvetően nem szakember, nem ismeri a lelki folyamatok összetettségét, tulajdonságait. A barátok elfogultak, túl tapintatosak esetleg túl vehemensek lehetnek. Mind olyan érdekviszonylati tényező, mely nem teszi lehetővé az objektivitást, amire ilyenkor leginkább szükség van!

Egy barátság semmiképpen sem alkalmas feltárásra, terápiára(!) hiszen az olyan testi, lelki, érzelmi támogatás, mely nem működik elfogulatlanul, valamint nem alkalmas szakmai, illetve elemző munkára.

Show Buttons
Hide Buttons
designed by Honlapdiszkont