Így emlékezik meg barátja az elhunyt kajakosról: “Mintha csak edzőtáborba ment volna Ricsi”

2017. már. 22. 03:35

A BMW, amiben a két fiú ült, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott

A BMW, amiben a két fiú ült, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott

Blikk-információ
Budapest — Az ember lélegzete elakad, a szemét pedig könny futja el olvasva a Szent­endrei úti balesetben me­ghalt kajakos barátja, Ko­ron­dy Tamás (22) emlékező sorait.

„Egy olyan ember távozott közülünk személyedben, amilyennek a gyerekeimet akarom! Hallod, Risu? Tudom, hogy hallod ! Olyanok, mint amilyen Te voltál!” – így emlékezik Facebook-oldalán Tamás. A fiú és Richárd 2005-ban ismerkedett meg. Kapcsolatuk olyan volt, akár a testvéreké: hosszú évekig együtt sportoltak, és rengeteg időt töltöttek el a hajón kívül is.

– Amióta abbahagytam a kajakozást, nem találkoztunk olyan sűrűn. De sokszor beszéltünk telefonon, a baleset előtt szerdán úgy tettük le: akkor hétfőn találkozunk, tesó! – csuklott el a hangja a fiú­nak.

Szörnyű ez az egész, az ember nem gondol bele, hogy akár vele vagy a szeretteivel is megtörténhet. A mi hétfői találkozásunk már nem jöhetett össze. A családja képtelen felfogni a történteket: mossák a ruháit, mintha csak edzőtáborba ment volna Ricsi – tette hozzá egy perc néma csend után Tamás.

Ez egy olyan szintű mély gyász, amellyel együtt lehe­t élni, de feldolgozni képtelensé­g. Gondoljunk csak bele, még szavunk sincs arra, ha egy szülő elveszíti gyermekét: van özvegy és árva, de erre nincs szó – fűzte hozzá Skúltéti-Szabó Katalin klinika­i szakpszichológus.

Janza Richárd (†21), (fotónkon jobbra) és Korondy Tamás (22) 12 éve a legjobb barátok voltak

Mint megírtuk, Janza Richárd és barátja, D. Bálint (†22) szombatra virradóra veszítették életüket, amikor is a Szent­endrei úton egy piros lámpánál szabályosan várakozva, egy Mercedes CLK-t vezető részeg sofőr elsodorta őket. O. Á.-t a kórházban vették őrizetbe, majd hétfőn döntöttek előzetes letartóztatásáról is, de védőjével fellebbeztek házi őrizetért harcolva.

Őszintén szólva O. Á. családja elfogadta az ügyészség döntését, egyedül a sofőr édesanyja ért egyet azzal, hogy fellebbeztek védőjével – tudtuk meg a neve elhallgatását kérő, a kórházban fekvő férfi ismerősétől.

Rendőrök őrzik a kórtermet

A balesetet okozó férfi a kórházban 24 órás rendőri felügyelet alatt áll. Ezt, illetve az előzetes letartóztatást, amelyre a kórteremben került sor, abban az esetben rendeli el az ügyészség, ha a szökés, elrejtőzés veszélye felmerül.

 https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/igy-emlekezik-meg-baratja-az-elhunyt-kajakosrol/xh9eyhe
Így emlékezik
Show Buttons
Hide Buttons
designed by Honlapdiszkont