Elképesztő változás: Lili dögös modell 100 kg volt  – fotó

Lili több mint 100 kilogrammot nyomott, amikor úgy döntött, véget vet addigi életmódjának és újat kezd /Fotó: Pozsonyi Zita

Lili több mint 100 kilogrammot nyomott, amikor úgy döntött, véget vet addigi életmódjának és újat kezd /Fotó: Pozsonyi Zita
Nagy Flóra

Piliscsaba — Depresszió, étkezési zavarok, túlsúly és mérhetetlen megfelelési kényszer – pár évvel ezelőtt még így jellemezte mindennapjait Dudás Lili (35).

A motivált anyuka mára már fitneszbajnok, szülők eltökélt edzője, s persze gyermekét gondosan nevelgető édesanya. Dudás Lili története jó pár éve kezdődött, ám akkor még közel sem volt ilyen pozitív. A húszas éveiben járó fiatal ugyanis pánikbetegséggel, depresszió­val és számtalan étkezési zavarral küzdött.

– Az első változás akkor jött, amikor 2009-ben megszületett a kisfiam. A szülés után jól voltam, de nagyon meghíztam. A férjemmel megromlott a kapcsolatunk, én pedig magamat vádoltam, hogy biztos a testalkatom miatt – mesélte Lili, aki hiába adott le 20–30 kilót hirtelen, kapcsolatuk nem ezen múlt. Ekkor jött a jójóeffektus: hol 30 kilót fel, hol 40 kilót lefogyott. Végül pár éve jött a mindent megváltoztató gondolat: a cukorbetegség előszobájában, és pajzsmirigyproblémákkal küszködve bizony mihamarabb változtatni kell az életmódon. A dögös modell 100 kg volt.

Lili privát oldalán egy képet tett közzé, amelyen jól látszik, milyen volt és milyen lett a fiatal nő

– Mindig célorientált voltam, a versenyzés éppen innen jött: kihívás volt, hogy vajon fel tudok-e készülni egy fitneszversenyre. Talán ekkor változott meg gyökeresen minden, hiszen a versenyzés nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is kihívás volt – folytatta Lili, aki az első IFBB magyar bajnokságán első helyezést ért el. A megméretés után pedig az anyukák tízesével keresték fel, Lili pedig erőt merített a sok kihívásból.

A példátlan siker számtalan sorstársának lett követendő példa. Őket nem hagyja cserben Lili, órákat tart nekik /Fotó: Pozsonyi Zita

– Egy válásból roppant nehéz úgy kijönni, hogy az önértékelés vagy éppen a nőiesség ne csorbuljon, de választás mindig van, az ilyen sikersztorik pedig rengeteg erőt adnak más embereknek is – fűzte hozzá a százkilós anyukából lett fitneszmodell történetéhez Skúltéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus.

Így könnyebb

Az egészséges életmóddal számos betegségtől megmenekülhetünk, bár köztudott, hogy az emberek egyik legnagyobb ellensége a fogyás. Ugyanakkor tény, hogy egy egész életet képes megváltoztatni a leadott súlyfelesleg.

– Nem szoktam a fogyókúra szót használni, amikor tanácsot adok valakinek. Az életmódváltás szerintem sokkal célszerűbb – magyarázta Sasvári-Szekeres Anita dietetikus. – Törekedni kell arra, hogy minél kisebb adagokat fogyasszunk, betartva a napi öt étkezést.

Dögös modell 100 kg volt
Show Buttons
Hide Buttons
designed by Honlapdiszkont